ПІСЛЯМОВА-7. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів перших матчів 1/8 фіналу Кубка України та поєдинку 6-го туру Першої ліги сезону 2018/2019 р. р.

Кліп № 1:

«Кардинал-Рівне» (Рівне) «ХІТ» (Київ)
тайм, 34 хв.:

Під час виконання штрафного удару захисник «червоних», який знаходився у межах власного штрафного майданчика та вів боротьбу за позицію з нападником «зелених», не зміг уникнути контакту м’яча та руки, яка була у доволі неприродному стані та рухалася до м’яча.Такі дії гравця є порушенням Правил, котрі караються 6-метровим ударом та жовтою карткою за зрив перспективної атаки.

Арбітри мають бути більш уважними та сконцентрованими під час розіграшу стандартних положень та мають займати рекомендовані позиції, які дозволять, перш за все, контролювати лінію воріт, боротьбу гравців за вибір позиції, можливі контакти м’яча та рук і т.д.

Кліп № 2:

«Енергія» (Львів) «Манзана» (Київ)
тайм, 39 хв.:

Під час швидкої контратаки «синіх» нападник здійснив передачу партнеру, але захисник «зелених» у падінні намагався перехопити м’яч. При цьому, м’яч потрапив йому у руку, яка була піднята вище його голови, вочевидь, у неприродному стані  для такої технічної дії.

Другий арбітр, який завдяки необхідному прискоренню, обрав вдалу позицію, сконцентрував свою увагу на дії гравця та без вагань, правильно зафіксував порушення Правил (яке було шостим накопиченим фолом для «зелених» в другому таймі) та правильно застосував покарання у вигляді попередження порушнику за прояв неспортивної поведінки (зрив перспективної атаки).

Кліп № 3:

«Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ) «Епіцентр К-Таїрова» (Одеса)
тайм, 40 хв.:

Під час використання суперником тактики з так званим «п’ятим польовим», гравець №8 «жовтих» на своїй половині майданчика здійснив перехоплення м’яча, який відскочив на чужу половину у напрямку незахищених воріт суперника та розпочав швидке прискорення за ним… Гравець № 18 «біло-чорних» намагався затримати його руками з єдиною метою – запобігти голу, проте, № 8 «жовтих» зумів першим встигнути до м’яча і нанести удар по незахищених воротах суперника. У цей момент другий арбітр матчу фіксує порушення і зупиняє гру, після чого м’яч перетнув лінію воріт, що унеможливлює зарахування голу, а до порушника застосовує дисциплінарну санкцію у вигляді вилучення (зрив очевидної гольової атаки) і призначає штрафний удар.

Арбітр діяв суворо дотримуючись вимог Правил гри (виключення переваги під час застосування червоної картки до порушника).

КА АФУ звертає увагу, що у таких випадках, керуючись здоровим глуздом, арбітри могли б діяти виваженіше і чіткіше, застосовуючи незначну паузу, тим самим не зупиняючи гру – дозволити гравцеві, який атакує здійснити удар по воротах, та тільки у разі не потрапляння м’яча у ворота, повернутися до цього порушення. Під час потрапляння м’яча у ворота та зарахуванні голу застосувати до порушника дисциплінарну санкцію у вигляді попередження (ЖК) за неспортивну поведінку і зафіксувати накопичене порушення («відкладений фол»)…

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!